Om VesterbyCrea

Jeg blev født i Schweiz en kold dag i november 1973. Jeg flyttede til Danmark med min mor og bror i 1986. Min far bor stadig i det fantastiske land; Schweiz.

 

Jeg fik min kandidatgrad i 1996 fra Copenhagen Business School i ‘Design & Communication‘ og har arbejdet med digitale løsninger siden den dag. I dag arbejder jeg hos Valtech – og har gjort det siden 2004.

 

Jeg har to tvillingepiger, en hund og bor sammen med min kæreste og hans to børn nord for København.

 

Har det meste af mit liv løbet langdistanceløb, gennemført 10 marathonløb, 2 Ironman og været på Mount Everest BaseCamp. Alt det mens jeg arbejdede så meget at jeg desværre er blevet ramt af stress i flere omgange. Det har nu resulteret i at jeg ‘må nøjes med’ at arbejde med nedsat tid hos Valtech. 

 

Men hvad har det med strikning at gøre? 


 

Faktisk en hel del. For udover at mine to skønne piger sagde til mig en dag i sommeren 2019;

Du kan ikke være en rigtig mormor hvis du ikke kan strikke

Mine piger

Så var det også en vej ind i en ny verden hvor jeg kunne finde glæden ved at fordybe mig i noget helt andet end digitale løsninger og en kamp om at tælle de antal kilometer jeg har løbet. Tænk i dag tæller jeg ikke ‘kilometer’ mere, men hvor mange masker jeg har strikket! 

 

At jeg har lært at løbe gør jo at jeg stadig kan nyde skoven og hunden flere gange om ugen – men nu med en helt anden ro og nydelse. Fuldstændig ligesom når jeg forelsker mig i noget nyt garn, drømmer om opskrifterne, tæller masker i excel ark og på pinden. Og når jeg følger de dygtige teststrikkere der ihærdigt arbejder på mine strikkeopskrifter.  

 

Min stress og den skønne udmelding fra mine piger gjorde at jeg i august 2019 valgte at begynde at lære at strikke! Det startede så fint med at min mor lærte mig at slå masker op og jeg strikkede min første sweater til min datter.

 

Det er nu blevet min store fornøjelse at designe strikkeopskrifter og udforske alle forskellige typer garn.

Siden starten af 2020 er jeg begyndt at sælge mine strikkeopskrifter. Dem kan man enten købe her, eller hos Ravelry og Yarnbook.com.

Teststrikker? Er det noget for dig?

Hver gang jeg har et nyt strikkedesign færdig har jeg brug for at få den teststrikket. Jeg har i dag ikke noget fast teststrik-hold, men søger altid når jeg har et design klar. 

Men jeg vil meget gerne høre fra dig der gerne vil hjælpe mig når jeg har noget nyt der skal testet. Hvis du skriver til mig vil jeg kontakte dig for at høre om du har tid & lyst til det pågældende design jeg har klar.

De krav jeg har til teststrikkere er følgende:

  • Du kan strikke indenfor den deadline der gives (ca 3-5 uger)
  • Du kan gennemskue strikkeopskriften og give feedback på fejl og forbedringer i beskrivelsen
  • Du har en åben Instagram profil
  • Du kan tage gode foto’s af dit arbejde 

Jeg kan ikke garantere sponseret garn til teststrik. Det bliver vurderet af mig og garnproducenten for hvert strikkedesign. 

Glæder mig meget til at høre fra dig! 
/Thea Vesterby

Nyhedsbrev 

Vil du modtage nyhedsbrev fra VesterbyCrea hvor du vil få rabatter og informationer om nye strikke designs?

Newsletter

Join our newsletter and get discounts and news about upcoming new knitting patterns.

Strikkeopskrifter

Mine strikkeopskrifter er inspireret af moden i dag og med mange gode input fra mine børn. Teenagepiger er en god kilde til input og inspiration. Det er rart at se, hvordan de i stigende grad leder efter tøj, der har en unik baggrund, og som snarere skal være genbrug eller netop ‘hjemmelavet/-strikket’.

Følg mig på Instagram; @vesterbycrea og facebook!

 

Halvpatent

Halvpatent i bølger

Slipover med halvpatent bølge mønster strikket med 1 tråd Cashmere Merino og 1 tråd Silk Mohair fra Sysleriet. Opskriften på VesterbyCrea.No.19  udkom i juni 2021.

VesterbyCrea.No.22 strikket med Superwash Merino fra kaptajnstrik.dk

Sweateren VesterbyCrea.No.18 er strikket med samme halvpatent bølge mønster som VesterbyCrea.No.19. Den er strikket med 2 tråde Walløe Fine Kid Mohair fra Sommerfuglen.

Opskriften på VesterbyCrea.No.18 udgives i juli 2021.

VesterbyCrea.No.18

Flere farver 

Farver i flere former

Sweater strikket med halvpatent med 1 tråd merino og 1 tråd mohair fra Ladybugyarn.  Opskriften på VesterbyCrea.No.12  udkom i marts 2021.

VesterbyCrea.No.26 | Restgarn med 3 tråde mohair

Kæmpe ærmer strikket med 2-farvet patentstrik! VesterbyCrea.No.13 er strikket med Silk Mohair og SuperSoft Merino fra Smuksak.

Opskriften på VesterbyCrea.No.13 er udgivet i marts 2021.

Mohair Mohair mohair

Mohair drømme

Sweater med V-hals og mønsterstrik strikket med 2 tråde mohair fra MohairByCanard

Opskriften på VesterbyCrea.No.11 er udkommet i februar 2021.

Cardigan versionen af VesterbyCrea.No.09!

Strikkes med én tråd Kid Seta Mohair fra Gepardgarn.

Opskriften på VesterbyCrea.No.09-Cardigan er udgivet i februar 2021.

patterns and more patterns

Lette og luftige

Jeg fandt dette fantastiske garn hos @handdyed.dk. Min idé var at prøve at designe en sweater i en oversize pasform …. og en meget let sweater; 115 gram.

Modellen hedder VesterbyCrea.No.09 og blev lanceret 30. juli 2020.

Dansk, engelsk, svensk og norsk.

VesterbyCrea.No.10 er designet med et hulmønster baseret på 10 rækker og 7 masker. Garnet er ‘Kid Seta’ og ‘Cashmere Me’ fra Gepard garn.

Strikkeopskriften findes på dansk, engelsk, svensk og norsk.

Savner sol & sommer

En super let og blød sweater til foråret og sommeren!

Garnet er fra Krea Deluxe –  Organic Wool 1 og deres nye  Deluxe Silk Mohair. Det er som en drøm!

Bølger i en Fluctus sweater

Strikkeopskriften på Fluctus findes på dansk, engelsk og på norsk. 

Efterår, vinter og forårstid

Den bløde og den Japanske

Med det nye garn; Sunrise fra Gepard garn, er denne meget bløde sweater en drøm.

Den er strikket med snoninger på ærmerne som er designet med inspiration fra mine tvillingepiger Emma og Maja. Derfor kalder jeg den;  ‘EmjaJumper‘. Den er udgivet den 1. december 2020.  

Den pæne halsudskæring minder mig om Japan.

Navnet på sweateren er et japansk ord for ‘detaljer‘. Og navnet er; ‘Komakai‘.

Den er strikket med en kombination af ‘Silk Mohair’ og ‘Merino’ uld fra Sabina Siestoe.

Strikkeopskriften er udgivet den 16. november 2020. Følg gerne #komakaisweater.

Strikkeopskriften findes på engelsk, norsk og dansk.

Keeping warm

Strikkeopskrifter til de kolde dage

Med det bløde og luftige garn fra Knitting for Olive fik jeg ideen om at strikke en oversize sweater, som ikke vil blive for tung. Den er strikket med patentstrik. Jeg kalder den ‘JourneyOfLife‘. Strikkeopskriften udkom den 30. oktober 2020 på englisk og dansk .

En varm og meget blød sweater til vinteren – derfor kalder jeg den ‘MyWinter‘. Den er strikket med ‘Soft Silk Mohair’ fra Knitting For Olive og ‘Organic Wool 2’ fra Krea Deluxe.

Strikkeopskriften er udgivet på dansk, engelsk og norsk.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.